FBG Sensorer - Fiber

FBG sensor system - Bevaka temperatur, rörelse, belastning via fiberteknik


Övervakningssytem byggd på tekniken FBG (Fiber Bragg Grating) har flera födelar gentemot traditionella elektriska sensorer eftersom tekniken bygger på fiber med ljus som signalbärare. Detta gör att sensorn fungerar som en passiv kompoment och inte behöver någon elektrisk källa vilket gör att systemet kan placeras i tex explosiva miljöer där elektriska signaler inte går att använda. Att signalbäraren är ljus gör det den immun mot störningar från eletrostatisk, elektromagnetiskt och radiovågor. Sensorerna kan även exponeras för extrem värme och placeras i riktigt hårda miljöer.
Elektriska sensorer kräver även dedikerad kanal till varje sensor för att få in rätt data vilket leder till väldigt komplexa lösingar för stora konstruktioner. Med sensorer baserad på FBG teknik kan man montera dussintals sensorer i en singelfiber vilket sparar både tid och kostnad.


FBG sensorer kan mäta både belasting och temperatur men väldigt mycket som tryck, rörelse, acceleration, tyngd, förflyttning, lutning mm.
Vanliga användningsområden är för brokonstruktioner, gruvor, raffinaderier, vind och vattenkraftverk, pipelines, järnväg mm.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
FBG-00000-1

Produkter

Handla

Information